Quantcast
Till salu inom: ”

georg bolin gitarr säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Fin gitarr
F
Gävle
Gitarr
F
Borlänge
Gitarr fodral

Nacka
Musik

Trelleborg
F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Bolin-gitarr, lämpad för klassiskt och melodiöst gitarrspel. Beställd och inköpt av mig direkt från Georg Bolin 1978 i Stockholm. Gitarren är i extremt gott skick och ytterst sparsamt använd (den slitna A-strängen är lånad från en annan gitarr). Den nästan 35-åriga vistelsen i fodralet tycks ha haft en mycket gynnsam inverkan på gitarrens klang, vilken kan beskrivas som vacker, nyansrik och "mäktig". Den låter helt enkelt otroligt bra... Förutom den fina grundklangen är gitarren responsiv och lättspelad vid snabba passager. Jag skickar gärna mer högupplösta bilder. Gitarren finns i Stockholms innerstad.
Säljer min pärla då den knappt spelas. Det är en nylonsträngad utöver det vanliga. Designad av Georg Bolin, byggd av Levin. Väldigt svår att få tag på. Greppbräda i ebenholz, 5 delad hals, sidor och botten i rosenträ (samt knoppar på stämskruvarna). Gitarren är även mickad (två modeller var tillgängliga en med och en utan mick). Gitarren är i väldigt bra skick, inga sprickor, rak och fin hals samt underbar klang. Mjukfodral medföljer.
Klassisk gitarr - Georg Bolin 1952
"Ackademica" byggd juni 1980. Förstklassiskt skick.
Min kära Bolin är nu till salu efter 30 år under min förvaltning. Jag har säkert tillbringat 10 000 timmar med den, men måste nu erkänna att jag aldrig mer kommer att kunna nyttja den som man bör. Sonen fick sin chans att ärva den, men tröttnade efter ett tag på gitarrspel och ägnar nu tiden åt datorspelande. Gitarren färdigställdes av Georg i maj 1968 och fick namnet "Kungvall". Jag har inte provat mer än ett par andra Bolingitarrer, men har alltid uppskattat min som otroligt lättspelad, välintonerat ren och jämn i tonen, lite lågmäld. En typisk Bolin med "nordisk" ton, till skillnad från de lite råare, spanska bröderna från Ramirez och andra. Värdet/priset vet jag inte mycket om. Efter lite googlande, kan jag konstatera att försäkringsvärdet på 40' kr (som jag hade på 80-talet) är orealistiskt. Kanske 20' kr? Låna hem den en vecka, stränga på med nya favoritsträngar, spela skiten ur den och kom med ett bud (jag betalar strängarna). Jag skulle bli förvånad om du inte blir förälskad efter några dagar. Och blir du det, vill jag gärna sälja, eftersom den ska spelas av en käresta, inte stå i ett gitarrställ och glos på resten av livet... Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.