Quantcast
Till salu inom: ”

husbåt skeppsholmen säljes

Krigaren
F
Krigaren
F
Krigaren
F
Krigaren
F
Krigaren
F
Krigaren
F
Krigaren
F

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

David Saxon har sett döden på nära håll. Han var en av de amerikanska desertörer som kom till Sverige på 60-talet, på flykt undan Vietnamkriget. Hemma i USA hade han hustru, två döttrar och gamla föräldrar. Hans yngre bror stupade i kriget och hyllades som hjälte, men själv försköts han av familjen och betraktades som avskum. Nu bor David på en husbåt vid Skeppsholmen i Stockholm och arbetar som vaktmästare på en skola. Här kommer han i kontakt med den unga Vaja med fotomodelldrömmar och hon berättar sin historia för honom. Det är ljusa minnen från sommarloven hos mormodern i Tornedalen, men också svåra grubblerier om brodern som mördades, om modern som svek. Inb. med sk.omsl. Bonniers, 2001, 493 sid. Mycket gott skick.
Utgiven av Albert Bonniers Förlag 2001. David Saxon har sett döden på nära håll. Han var en av de amerikanska desertörer som kom till Sverige på 60-talet, på flykt undan Vietnamkriget. Hemma i U.S.A. hade han hustru, två döttrar och gamla föräldrar. Hans yngre bror stupade i kriget och hyllades som hjälte, men själv försköts han av familjen och av sitt land. Nu bor David på en husbåtSkeppsholmen i Stockholm och försörjer sig som tidningsbud. ///// Gradering: Bok Nära nyskick, Skyddsomslag Mycket gott skick
Naket avslöjande tidsdokument på ett bildrikt, uttrycksfullt språk som handlar om en Vietnamdesertör och en 15-årig flicka - Inbunden med skyddsomslag i gott skick Bonnier 2001 [ omfång: 493, [1] s. ; 24 x 17 cm; 806 gr ] - UR BAKSIDESTEXTEN - VE DEN SOM FLYR SITT FOSTERLAND OCH KRIGET, MEN ÄLSKAD VARE DEN SOM STUPAR. - David Saxon har sett döden på nära håll. Han var en av de amerikanska desertörer som kom till Sverige på 60-talet, på flykt undan Vietnamkriget. - Hemma i USA hade han hustru, två döttrar och gamla föräldrar. Hans yngre bror stupade i kriget och hyllades som hjälte, men själv försköts han av familjen och av sitt land. - Nu bor David på en husbåt vid Skeppsholmen i Stockholm och försörjer sig som tidningsbud. När han tidigare arbetade som vaktmästare på en skola fick han fin kontakt med två syskon, Selma och Joppe, som båda hörde till de mest utsatta barnen i förorterna, de som skrev mer på husväggarna än i anteckningsböckerna. - Den femtonåriga Selma söker en dag upp honom och ber att få bo på husbåten. Hon har rymt hemifrån och är uppfylld av en enda tanke - att hitta den som mördade och stympade hennes bror. - Med lidelsefullt engagemang diskuterar Björn Ranelid i romanens form mänsklighetens eviga frågor om synd och skuld, plikt och ansvar. Han har utgått från ett stort dokumentärt material om ett krig som väckte avsky i många länder och drar paralleller till dagens Sverige och USA, där vuxna individer sviker och barnen är de modiga och upproriska krigarna. - Barnen var soldater i en egen armé och de stred för sina namn och sina familjer. De skyddade hemligheter bakom slutna väggar och stängda dörrar i hemmet. - TIPS ! Vill du enkelt överblicka och göra nya upptäckter av intressanta böcker i ett ämne, utan att behöva bläddra igenom tusentals ovidkommande söksvar? - GÖR DÅ SÅ HÄR: följ länken "Böcker från * Svenska Boklänken HB" här nedan. Säljarnas egna sidor kan läggas upp som favoriter/bokmärken. Följ länkarna till vänster på sidan till säljarens egna kategorier (ämnesområden). Kategorierna är finindelade och sorterade alfabetiskt efter den inledande ämneskoden på samma sätt som i ett bibliotek. Där hittar du även utförliga beskrivningar och bilder av böckerna. Är du intresserad av fler böcker i samma ämnesområde som just denna bok väljer du kategorin: Hc.01 Romaner / noveller
Albert Bonniers Förlag 2001. Inbunden med skyddsomslag, 494 sidor. Mycket gott skick. ''Ve den som flyr sitt fosterland och kriget, men älskad vare den som stupar.'' David Saxon har sett döden på nära håll. Han var en av de amerikanska desertörer som kom till Sverige på 60-talet, på flykt undan Vietnamkriget. Hemma i USA hade han hustru, två döttrar och gamla föräldrar. Hans yngre bror stupade i kriget och hyllades som hjälte, men själv försköts han av familjen och betraktades som avskum. Nu bor David på en husbåt vid Skeppsholmen i Stockholm och arbetar som vaktmästare på en skola. Här kommer han i kontakt med den unga Vaja med fotomodelldrömmar och hon berättar sin historia för honom. Det är ljusa minnen från sommarloven hos mormodern i Tornedalen, men också svåra grubblerier om brodern som mördades, om modern som svek. Med lidelsefullt engagemang diskuterar Björn Ranelid i romanens form mänsklighetens eviga frågor om synd och skuld, plikt och ansvar. Han har utgått från ett stort dokumentärt material om ett krig som väckte avsky i många länder och drar paralleller till oroligheter i dagens samhälle. På ett smärtsamt sätt visar han hur krig medför att konflikter flera generationer senare kan blossa upp utan att man förstår varför.
Nu är det tyvärr dags att sälja sommardrömmen. På grund av tillökning i familjen och arbete/studier så finns tyvärr inte tiden kvar och det är dags att sälja henne vidare efter ca 4 år. Är ni ute efter en husbåt, flytande landställe eller helt enkelt ett riktigt trevligt fartyg har ni helt klart kommit rätt! Trålaren Brittana, byggd 1925 för yrkesfiske men är nu registrerad som fritidsskepp och ombyggd till bobåt. Hon är 18 meter lång och 6,5 meter bred. Det sitter nu i en Albin turbodiesel på 156 hp som fungerar utmärkt. Brittana är självklart fullt gångbar, vilket är ett krav från i princip samtliga hamnar och kajer i Stockholm. Fartyget är byggt i ek och har plastat däck. Uppvärmning sköts av luftvärmepump samt stödvärme under vintern av dieselpanna eller elpatron som värmer det vattenburna elementsystemet. Trefas landstöm in i båten med laddare för batterierna. Belysning samt pumpar går på 12 volt systemet och tv, bastu m.m. på 240 volt. Ombord finns en omvandlare för 12 till 240 v samt en trefas dieselgenerator på 10-15 kW (minns inte riktigt då jag aldrig använt den). Motor samt ankarspel går på 24 volt. För två år sedan genomgick hon en stor renovering där dåliga spant och bord ovan vattenlinjen bytts ut till nya, i det här fallet i princip hela aktern på båda sidor. Botten gicks igenom och drevades och beckades om där det behövdes och givetvis målades hela botten om. Allt arbete har gjorts av eller under uppsikt av yrkesfolk på Beckholmen till en kostnad av ca 250.000 kr. Det är fortfarande lite arbete med henne för att hon ska bli i toppform men det mesta som återstår är målning och lite plastning av däcket där det börjar blir lite slitet. Hon är fullt bobar medan man fixar med det sista. Invändigt är hon i stort i bra skick men även här kan det behövas lite pyssel för att få henne 5-stjärnig igen. I fören finns sovrum med dubbelsäng och lite förvaring. Efter det kommer kök med gasolspis och ugn samt vardagsrum och här finns även 4-5 sovplatser i form av kojer bakom tv:n samt sofforna. Motorrummet har vi i aktern under övervåningen och här inne finns bra förvaring för verktyg och annat man samlar på sig. Övre däck består av badrum med bastu samt styrhytt med matbord. Utvändigt finns i fören ett härligt soldäck samt plats för matbord, grill och allt man kan tänkas behöva. Ett härligt skepp med stor potential och där de största renoveringarna redan är gjorda. Tyvärr har jag insett att jag inte kommer kunna nyttja henne som hon bör och förtjänar så det är helt enkelt dags att sälja henne vidare till någon som kan. Det finns så klart mycket mer att skriva och gå igenom men det sker nog bäst via mail, telefon eller allra bäst på plats på Skeppsholmen där hon ligger idag. Pris 480.000 eller bud vid snabb och smidig affär.