Till salu inom

"japansk kimono säljes"

Karlskrona
2 dagar

Klänning

50 kr
Citiboard
Alingsås
2 dagar

Tekoppar, tekanna med geish...

300 kr
Blocket.se
3 dagar

Japansk spets

7 000 kr
Blocket.se
Kiruna
Igår

Toyota Corolla Sedan 1.3

14 000 kr
Blocket.se
Gislaved
2 dagar

Yamaha DT 50RSM 2007

22 000 kr
Blocket.se
Östra Göinge
3 dagar

Väggspel "Japansk Billard"...

2 500 kr
Blocket.se
Nordmaling
3 dagar

Olika fälgar Cheva BMW Ford

500 kr
Blocket.se
Ystad
3 dagar

Seiko Velatura Yachting Tim...

2 700 kr
Blocket.se
Butik

Butik

Tidigare annonser till salu

Övrigt  ·  Göteborg

Yukata Kimono/ Morgonrock och Karate dräkt

Togs bort för 8 år sedan - Till försäljning i 2 månader
Övrigt, stl. L, herr Hej ! säljer min Yukata Kimono - Chi för män, använd en gång på en japansk konfirmation. den är i bra skick och jättebekväm att ha på sig! om de så är ett japanskt kalas, som morgon rock, eller bara mys kläder! det är storlek 60 på den, så ungefär mellan L - XL är storleken! nypris :1700kr jag säljer den för 800 :) hoppas ni är intresserade! säljer också en karate dräkt, nypris :650kr mitt pris :300kr 800:-
0 kr
Blocket.se

JAPAN JUGEND ART DECO FLICKOR Alkohol Reklam

Togs bort för 7 år sedan - Till försäljning i 2 månader
Säljer min samling av mycket fina nytryck av unika Art Nouveau (Jugend) och Art Deco reklamposters för alkohol ( öl, vin och sake ), resor, tvål, skor och kläder ( kimono ) med vackra japanska flickor vid förra sekelskiftet och fram till trettiotalet. Nya och oanvända! Passar perfekt som heminredning. Eller varför inte i en japansk sushi bar / restaurang? Konsttryckta reproduktioner i (c:a) A2 storlek (60x42 cm) på 150 gram/m2 satin konstpapper. 1 poster 125:- 5 posters 390:- 10 posters 590:- 20 posters 990:- Avhämtning eller skickas med post i solid rör (frakt tillkommer).
0 kr
Blocket.se

The Book of Kimono The Complete Guide to Style and Wear

Togs bort för 7 år sedan - Till försäljning i 1 månader
(1986 First paperback edition). Engelskt text. Löpande text, fotoplanscher och foton i färg och sv/v på kimonos, tyger, produktion, tillbehör; ritningar, teckningar, tillskärningsinstruktioner; illustrationer, mm. 139 sidor. 483 gram. D183 x H256 x B11 mm. Tråd- och limhäftat skuret bokblock med vitt omslag av tunn kartong, yttre illustrerat omslag av tunn kartong fastlimmat i ryggen (danskt band); författarporträtt på yttre omslagets bakre flik. MEDFÖLJER: Tavla med textilapplikation av kvinna med kimono mot klassisk japansk bakgrund; limegrön metallram, glasad, upphängningsanordning på baksidan; B135 x H455 x D20 mm. 428 gram. Tokyo, New York & San Francisco: Kodansha Internationel. Gott antikvariskt skick; utrangerad biblioteksbok med sedvanliga noteringar, stämplar, etiketter, utlåningsblad, söderklippt lånekortsficka, pappersskada på insidan bakre omslagets innersida.
810 kr
Bokbörsen.se

Tusen tranor

Togs bort för 8 år sedan - Till försäljning i 1 år
Bonniers, 1970. Inbunden med skyddsomslag, 165 sidor. Mycket gott skick. stigh 2007-02-18 16:47 Den japanske nobelpristagaren Yasunari Kawabatas roman Tusen tranor (från 1949) handlar om den unge och kultiverade Kikujis första möten med den allvarsamma leken - kärleken. Tre kvinnor av minst sagt varierade åldrar och karaktärer kommer under handlingens gång att falla vår huvudperson i smaken. Första föremålet för Kikujis åtrå är en ung flicka som han möter vid en teceremoni (passande nog iklädd en kimono utsmyckad med tusen tranor). Därefter sin avlidne faders älskarinna och slutligen dennes unga dotter! Handlingen kretsar sedan kring Kikujis relationer till dessa tre och hur han undan för undan medvetandegörs om att de tre kvinnorna är hårt sammanbundna vid ett gemensamt och inte alldeles lyckligt förflutet; vid ett finmaskigt nät av traditioner och tabun som bara kan resultera i en katastrof... Jag tycker inledningsvis att det på ett väldigt tydligt sätt märks att boken är skriven i slutet av 1940-talet. Författaren försöker ideligen att påvisa att Japan inte helt tillintetgjorts av det nyligen förlorade kriget. Genom hela boken visar författaren också att Japan var ett land stadd i stark ekonomisk utveckling. Det visar sig bland annat i författarens beskrivningar av moderna bilar, det idoga telefonerandet mellan bokens huvudpersoner och de snabba och fräcka tunnelbannevagnarna som rör sig i ett nät runt staden. Utifrån ett historiskt perspektiv - och som uppfångare av tidsstämningar - utgör säkerligen Tusen tranor en litterär skatt. Tyvärr är resterande delar av boken mindre lysande. Bokens mest akuta problem ligger enligt mig i att Kawabata gjort det komplett omöjligt för läsaren att få något vettigt grepp om huvudpersonen. Det var nämligen mycket svårt, gränsande till ogörligt, att under läsningens gång förstå sig på den unge Kikuji då denne knappast beskrevs alls. Som läsare fick man inte ens veta vad han arbetade med (annat än att han gick till sitt kontor) eller hur han såg ut. Sedan misstänker jag Tusen tranor blivit föremål för ett mycket ofördelaktigt översättningsarbete. Språket saknar nämligen flyt och valet av ord och ordföljder känns ibland helt obegripligt. Boken är emellertid inte dålig, snarare svårgreppbar. Det finns en del fina förtjänster också, exempelvis de utsökta skildringarna av hur den stela japanska kulturen binder fast ungdomen vid de synder som begåtts i det förgångna. Summerar jag bristerna och förtjänsterna stannar betyget vid en trea. Inte minst därför att det alltid är trevligt att ta del av litteratur som beskriver andra kulturer och stämningar än den europeiska.
24 kr
Bokbörsen.se
Övrigt  ·  Blekinge län

Kimono, Japansk bröllopskimono

Togs bort för 8 år sedan - Till försäljning i 2 månader
Japansk bröllopskimono, uchikake. Rött siden med silverbroderier i form av Ume-blommor samt Ho-o fåglar i guldbroderi. 2 obi-skärp i guld och silver. Mycket vacker och i toppskick. 100 % original. Har kostat motsvarande 27 000 SEK vid tillverkning i Japan på 60-talet. En otroligt vacker kimono även som väggdekoration.
4 300 kr
Blocket.se
topwave

Missa inget nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få reda på de senaste och hetaste tipsen inom köp & sälj