Quantcast
Till salu inom: ”

milles guds hand 1954 skulptur brons säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Cordia 2008. Limhäftad, 214 (1) s. Sparsamt fotoillustrerad i s/v. Läsveck vid ryggen, utmärkt inlaga. "På en vägg i Liverpool hängde en gång en affisch med texten 'Jesus saves', där en lustigkurre klottrat dit: '... men Kenny Daglish slår in returen'". Guds hand är en bok som behandlar fotboll och religion, fans och fanatism: från den heliga Madonnan till Maradona, från Vatikanens fotbollslag till klostermunkens dito, om regnskogsmirakel och supportern som döpt sina ungar efter favoritlaget...
Den heliga andens biografi. Prisma, Smedjebacken 1999. 360 sidor. Förlagsband med skyddsomslag. [23,5x16 cm]. Första svenska utgåvan. Fint skick. Originaltitel: ""Die linke Hand Gottes"". Översättning: Eva Strömberg Krantz. Vem eller vad är den helige anden? En gud som av kyrkorna reducerats till bilden av en duva ovanför altartavlan, en tom princip som inte längre är något att räkna med? Eller en kraft som ännu förmår göra sig gällande hos människorna? När Adolf Holl i denna book följer Andens agerande i historien visar han på något som bara vagt påminner om den tredje personen i den heliga treenigheten. Till skillnad från Fadern och Sonen verkar Anden helst utanför kyrkan och gärna i opposition med den. Anden inspirerar människor att söka frihet, att göra motstånd mot etablissemang och institutioner och att trotsa alla konventioner. Den guden som Holl beskriver kan manifestera sig på de mest skilda sätt: den är duvan som sänker sig över Jesus vid Jordan, den är också Nietzsches ""middagsvän"" och kvinnliga mystikers förföriske käresta.
Anden verkar helst utanför kyrkan, gärna i opposition med den. Anden inspirerar människor att söka frihet, göra motstånd mot etablissemang, institutioner och att trotsa alla konventioner... Prisma, 1999. 1.svenska utgåvan. 360 s. Inbundet förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 235x160x30 mm. 770 g. Originaltitel: "Die linke Hand Gottes". Översättning Eva Strömberg Krantz. Fint och välbevarat band; skyddsomslaget utan kantskador med svagt solkigt på ytan. /---/ Vem eller vad är den helige anden? En gud som av kyrkorna reducerats till bilden av en duva ovanför altartavlan, en tom princip som inte längre är något att räkna med? Eller en kraft som ännu förmår göra sig gällande hos människorna? När Adolf Holl i denna bok följer Andens agerande i historien visar han på något som bara vagt påminner om den tredje personen i den heliga treenigheten. Till skillnad från Fadern och Sonen verkar Anden helst utanför kyrkan och gärna i opposition med den. Anden inspirerar människor att söka frihet, att göra motstånd mot etablissemang och institutioner och att trotsa alla konventioner. Den guden som Holl beskriver kan manifestera sig på de mest skilda sätt: den är duvan som sänker sig över Jesus vid Jordan, den är också Nietzsches "middagsvän" och kvinnliga mystikers förföriske käresta.
Cordia. 2008. 214 s. Danskt band: Häftad med invikningsflikar. 18x12,5cm. 260 gram. Mycket gott skick. Porto 33:-. På en vägg i Liverpool hängde en gång en affisch med texten "Jesus saves", där en lustigkurre klottrat dit: "... men Kenny Dalglish slår in returen". Det är bakgrunden till Guds hand - en bok om fotboll och religion, fans och fanatism, tro och övertro, den heliga Madonnan och den makalöse Maradona. Läs om när påvens livvakter drar ut i strid på fotbollsplanen. Om supportern som lät döpa alla sina ungar efter favoritlaget. Om munken som byggde ett kloster runt ett fotbollslag. Om miraklet i regnskogen, Usama bin Ladins hemliga passion och om hur Uri Geller en gång satt på en läktare och försökte böja in frisparkar i krysset med tankekraft. När ett fan blir gammal blir han inte nödvändigtvis religiös. Men rätt ofta. Petter Karlsson är författare, journalist, fotbollsexpert och fil kand i teologi. Han debuterade som författare 1994 med kultboken Drömelvan och har sedan dess gett ut bland annat Till bords med Evert Taube, Sfinxen från Torsby, Tredje halvlek, Svenska uppfinnare, Ur spår!, Zlatan är Zlatan och Sven-Bertil Taube - ord och många visor.
Milles "Guds hand" (1954), skulptur i brons