Quantcast
Till salu inom: ”

norska fiskebåtar till salu säljes

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Vi säljer våran norska kvalitetsbåt, en Rana 13 då vi skaffat oss en större båt. Båten renoverades under 2011 då den bottenmålades och fick lite ny färg inuti. Båten utrustades då också med bl.a förvaringsfack under mittbänk, spöhållare, mugghållare, snabbfästen för redskap m.m. Båten är väldigt stabil för sin storlek och har inbyggda tofter och är dubbelskrovad som gör båten osänkbar. Den är perfekt för insjö fiske eller varför inte vid sommarstugan. Lämplig motorstorlek 3-25HK. Vi har använt båten endast med elmotor. Akterspegel och båt är i mycket bra skick. Förvaringsfacket i aktern samt akterspegeln är förstärkt med rostfri plåt. Båten har också nya handtag, knapar samt förtöjningsöglor i rostfritt. Fakta Längd: 3.97 Bredd: 1.45 Vikt: 125kg Max motor: 25HK Obs! Trailern på bilden är inte till salu!
Jackor & Ytterplagg, stl. 50 (M), herr Regn/arbetskläder norska "AALESUNDS OLJEKLEDE" såna som man använder på fiskebåtar riktigt regn och vindtäta i storlek 50 (M). Passar mig som är 175cm lång. 400kr 400:- Skor, stl. 41, herr Vinterkängor arbetsskor sixton med tåhätta och spiktrampskydd med vibram sula i närmast ny skick använda 3 ggr (för små för mig) i storlek 41- 500kr 500:-
Nevlunghavn er en gammel los- og fiskerhavn med saerpreget, sjarmerende bebyggelse langs smale buktende gater. Det i seg selv er utfluktsmål nok for tilbakevendende gjester - og de er det mange av. Spesielt sommertid. Nevlunghavn Gjestgiveri & Restaurant ar ett charmerande hotell med 15 dubbel rum. Precis vid bryggan och havet, med fiskebåtar med ny fångad fisk hos oss varje morgon. Restauranten har plats till 80+ 30 gaster. I tilegg ca 40 uteplatser sommar tid. Gjestgiveri /hotell Medarbetare Tjansten ar en Gjestgiveri medarbetare och inbeffatar allt arbete har hos oss så som: Framst A la carte servering. Selskaps servering. Enklare barjobb vid behov och efter upplaring. Reng ring / stad av rummen och ovriga utrymmen. Oppvask hjelp / Diskmaskin pass. " allt-i-allo" Erfarenhet ar en fordel men inget krav. Vi ser till den ratta personligheten med energi, gladje och arbete med och mot begeistring. Fantastisk möjlighet till ett underbart sommarjobb i den norska skaergårds miljön. Boende finnes med 5 minutters gang avstand till hotellet.
Säljer en bra och robust båt av det norska kvalitetsmärket Askeladden. Båten är en mycket bra fiskebåt och går bra i sjön. Godkänd för motor upp till 12 kW, dvs. 16 hk. Längd 4,4 meter. Ev. kan transport ordnas inom Stockholmsområdet. Båten finns i Saltsjöbaden. Trailern ingår inte. Pris: 6 000 kr eller hbj
Vulkan | Utg. 2013. Ej o.u. | Förlagsband. | 146 s. | 9789197595605 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska --- Mer info: Femtiotvå drunknade fiskare, 17 efterlämnade änkor, 47 faderlösa barn och 21 äldre personer, som förlorade sina försörjare. Därtill förlust av fem båtar med fiskeredskap och proviant till ett värde av 25 000 riksdaler riksmynt. Detta är den korta versionen av vad som hände, när en orkan från sydost den 19 februari 1868 väster om Norge brutalt slog till mot fiskeflottan på 14 fartyg hemmahörande på Sotenäset i mellersta Bohuslän. 14 båtar hade en knapp vecka tidigare lämnat hemmahamnarna på Sotenäset för storbackefiske på Storeggens bank väster om Ålesund. Fem av fiskebåtarna sågs sista gången på kvällen den 18 när orkanen, som släppt ur en säck, drabbade fiskeflottan. Två havererade skrov återfanns senare vid Hammerfest och Nordkap. Som inte detta skulle vara nog, gick ytterligare två sjöbåtar bort i samma område före midsommar och ytterligare tjugo fiskare från Bohuslän omkom. Med detta sagt, skulle man kunna nöja sig med att konstatera, att detta var en av de svåraste katastroferna som drabbat bohuslänskta fiskare. Men bakom de kalla siffrorna finns en verklighet, som kräver svar på en rad frågor. I denna bok har Bo Antonsson, själv ättling till två av dem, som deltog i resan som krävde den enes liv, letat efter dessa svar – och funnit ett antal. Svaren han redovisar har formats till en spännande läsning. Berättelser om utvecklingen av fiskemetoder och förhållanden för fiskrarna under expeditioner av det slag, som storbackefiske utgör, får anses som självklara. Men han har också hittat fascinerande uppgifter om våldsamma kontinentalsockelskred. Ett område stort som Götaland gled vid ett tillfälle ut i Norska havet. Skredet skapade inte bara fiskebanken Storeggen, utan också tsunamivågor runt Nordsjön och Nordatlanten på upp till 20 meters höjd över dåvarande normalvattennivån. Bl.a. dränktes Doggerland, södra delen av nuvarande Nordsjön, som då var en landförbindelse mellan Storbritannien – Holland – Tyskland och Danmark. I handlingar från bl.a. Landshövdingeämbetet har han också hämtat uppgifter, om hur den dåvarande landshövdingen och hans fiskeriintendent, genom kreativt tänkande, skapade metoder att hjälpa de efterlevande ur den ekonomiska misären och hur de såg till att ett sjöförsäkringsbolag bildades för att hjälpa fiskare att bemästra följderna av framtida olyckor. | Obs: Denna bok har vi på ett separat lager, räkna med ytterligare dagar i leveranstid. Se villkoren nedan. | LEVERANS: Denna bok har vi på separat lager. Vi strävar efter att kunna skicka den inom 5-6 vardagar.