Quantcast
Till salu inom: ”

sten flinta till salu säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Forum. 1991. 207 s. Inbunden. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Folket i den isolerade byn i det klippiga kustlandskapet har stenens gåva: de kan konsten att tillverka verktyg och vapen av flinta. Små verkstäder ligger tätt, och byns hantverkare har ett rykte som vandrat mycket längre än de själva. Ty bortom bergen kommer aldrig någon av stenfolket. Emellanåt störs dock friden av främlingar då ridande jägare kommer för att byta till sig pilspetsar och knivblad. Det är bara den enarmade historieberättaren som söker sig utanför byns snäva gränser - mot havsstrandens öppna horisont och hedens vidder. Varje gång han vänder åter livar hans skrönor upp bybornas strävsamma tillvaro. Ingen kan som han berätta om främmande skepp och lockande äventyr. Men en dag vållar hans historia uppståndelse och oro i byn. Ett nytt, sagolikt material - brons - har kommit från andra sidan havet. Är stenens gåva plötsligt ingenting värd? En tidlös roman om livets grymhet och skönhet, om människans eviga utsatthet och om berättandets gåva..
ICA bokförlag, 1993. Nyskick. Laminerat pappband, 176 sidor. Rikt illustrerad med svartvita bilder/f
Gand (Ghent) 1907. 34 s. + 1 utvikbar pl. + tryckt omslag. Särtryck med egen titelsida ur Annales du XX Congrès archéologique et historique de Belgique. Ägarstämplar. Förf:s ded. Om norra Europas metoder att slå eld med sten och flinta i förhistorisk tid.
Forum. 1991. Inbunden. kartonnage förlagsband. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. En tidlös roman om befolkningen i en by som har stenens gåva, de kan konsten att bearbeta flinta. Men sen kommer det ryckten om ett nytt material - brons..
Stor Flinta sten klubbformad 1,4 kg Swedish flint stone