Quantcast
Till salu inom: ”

svärmorstunga säljes

F
F
F

Tidigare annonser till salu

hej säljer mina blommor,eller gröna växter,svärmorstunga,brudslöja osv.har drivit upp dom själv.alla i krukor,säljer dom för 50kr st.normal stora.har ca hundra st
Stor blomma i självvattnande kruka säljes för 350:- st. Svärmorstungor ca 80-100 cm säljes 150:- st
Måste dela på mina stora vackra svärmorstungor. Den stilrena växten för det moderna hemmet. De är höga, vackra och har blommat varje år. Beräknar ha ca 12 st delar. 100 kr/del. Info:Svärmorstunga eller bajonettlilja (Sansevieria trifasciata) är en mycket tålig och populär krukväxt. Den tillhör familjen stickmyrtenväxter och kommer ursprungligen från Sydafrika, Kongo och Tanzania. Namnet kommer av plantans spetsiga blad som är mycket långsmala; cirka 7090 centimeter höga och 56 centimeter breda. Bladen är tigrerade i olika gröna nyanser. Utöver denna naturform finns flera sorter, exempelvis den ofta odlade S. trifasciata 'Laurentii', som förutom den gröna färgen dessutom har klart gula bladkanter. Svärmorstungan tar upp giftiga ämnen ur luften, exempelvis vissa flamskyddsmedel som ofta förekommer i nya hus och på nytillverkade möbler[1]. För länge sedan användes plantans starka fibrer till att göra rep och strängar til l pilbågar. Egenskaper: Svärmorstungan är både lättskött och tålig. Den tål torr luft och far inte illa av att torka ut ibland. Växten är främst en bladväxt, men om den blommar gör den det med vita till grönaktiga, rörformade blommor som doftar mycket gott. Växten är en mycket god luftrenare som tar upp mycket formaldehyd, bensen och trikloretylen ur luften. Placering: Svärmorstungan trivs bäst på ljusa platser där bladen också blir som vackrast. Den tål att stå i sol, men utvecklas också bra på mörkare platser. Rumstemperatur, runt 20°C och inte under 15°C är lämpligt.
Blomma "tolv apostlar" ca 120 cm hög i stor självvattnande kruka säljes för 400:-. Svärmorstunga ca 110 cm hög säljes för 400:-. Har även mindre svärmorstungor, 80 cm som jag säljer för 150:- st.
Har 2 fantastiska Svärdsliljor/Svärmorstungor, 20 år gamla som jag måste sälja pga flytt. Vill ha 200:-/styck. Riktigt fina exemplar.