Quantcast
Till salu inom: ”

timrat vindskydd slogbod säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Vagnar

Helsingborg
F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Hej! Jag har lite timmer liggandes som har blivit över från tidigare projekt som jag nu tänkte timra ihop en liten slogbod av, perfekt att pyssla lite med när man har tid över. Lägger upp ett foto på en slogbod jag gjorde förra året, tänkte göra den här i samma modell. Den på fotot gjorde jag i om man får kalla det extraordinärt fint material och resultatet blev nog också något åt det hållet. Den här kommer bli lika hantverksmässigt fin men materialet är lite mer genomsnittligt, men det blir såklart då också priset. En fin liten slogbod blir det. Den växer nog upp under juni, först till kvarn:) Välkommen ut till mitt sågverk och timringsplats på en kopp kaffe! Martin Bäck 076-8142657
Vindskydd av blockat 6 tum furutimmer. 4 x 2,5 m. enligt bild.
Fäbod med tillhörande slogbod, uthus och bastu. Högt och fridfullt läge med en fantastisk natur inpå knuten. Fin vidsträckt utsikt bara ett stenkast från fastigheten. Högst upp på Floberget hittar du denna fina, välbevarade fäbod från 1600-talet. Fäboden med sina omkringliggande byggnader omges av en vacker gärdesgård från 2009. Den totala ytan om 2 795 m² sträcker sig långt nedanför husen och består till stor del av skog. Här finns både svamp och bär bara några steg från husen. Det finns två bostadshus, ett stort uthus som inrymmer torrdass och vedbod, slogbod (timratvindskydd) och en bastu. Bastun är en gammal fin fäbod, som gjordes om till bastu 2006. Alla byggnader är i gammalt timmer. Det översta huset har både murad öppen spis, en vedkamin och en varmvind (fotogenkamin). Det är två rum på totalt ca 20 m². Det finns även ett sovloft med två järnsängar. Det nedre huset, som är ca 15 m², har en stor murad öppen spis i gråsten och en platsbyggd våningssäng. Ett riktigt rustik trägolv med mycket breda plankor. Golv och tak är isolerade och timmerhuset håller värmen mycket bra. Slogboden är placerad för att fånga kvällens sista solstrålar och en eldstad, där man gärna grillar, är placerad precis intill. Elden värmer skönt lite kyliga sommarkvällar. Bastun värms upp av en liten vedkamin, som man även kan värma vatten på. Det varma vattnet använder man sedan för att tvätta sig i det lilla tvättrummet precis utanför bastun. På bastuns altan står en fin gammal pannmur med kopparinsats och skorsten. Perfekt för att värma bad- eller diskvatten. Diskar gör man ute på altan eller utanför det nedre bostadshuset, under tak. Vatten hämtar man från pumpen, genom servitut, på grannfastigheten. Det finns även en källa med fint, klart vatten ca 50 meter från huset. Ca 3 km från fastigheten finns Flosjön, omgiven av mysiga badstränder. Accepterat pris 350´000 och bud! Viss inredning kan ingå och/eller köpas.
Fäbodar med tillhörande slogbod, uthus och bastu. Högt och fridfullt läge med en fantastisk natur inpå knuten. Fin vidsträckt utsikt bara ett stenkast från fastigheten. Högst upp på Floberget, i slutet av den slingrande grusvägen hittar du dessa fina, välbevarade fäbodar från 1600-talet. Du kommer inte längre med bil. Fäbodarna med sina omkringliggande byggnader omges av en vacker gärdesgård från 2009. Den totala ytan om 2 795 m² sträcker sig långt nedanför husen och består till stor del av skog. Här finns både svamp och bär bara några steg från husen. Det finns två bostadshus, ett stort uthus som inrymmer torrdass och vedbod, slogbod (timratvindskydd) och en bastu. Bastun är en gammal fin fäbod, som gjordes om till bastu 2006. Alla byggnader är i gammalt timmer. Det översta huset har både murad öppen spis, en vedkamin och en varmvind. (Fotogenkamin finns också.) Det är två rum på totalt ca 20 m². Det finns även ett sovloft med två järnsängar. Det nedre huset, som är ca 20 m², har en stor murad öppen spis i gråsten och en platsbyggd våningssäng. Ett riktigt rustik trägolv med mycket breda plankor. Golv och tak är isolerade och timmerhuset håller värmen mycket bra. Slogboden är placerad för att fånga kvällens sista solstrålar och en eldstad, där man gärna grillar, är placerad precis intill. Elden värmer skönt lite kyliga sommarkvällar. Bastun värms upp av en liten vedkamin, som man även kan värma vatten på. Det varma vattnet använder man sedan för att tvätta sig i det lilla tvättrummet precis utanför bastun. På bastuns altan står en fin gammal pannmur med kopparinsats och skorsten. Perfekt för att värma bad- eller diskvatten. Diskar gör man ute på altan eller utanför det nedre bostadshuset, där en bänk med tak finns. Vatten hämtar man från pumpen på grannfastigheten. Det finns även en källa med fint, klart vatten ca 50 meter från huset. 700 meter från huset finns Flotjärn med badmöjlighet från bryggan. C:a 3 km från fastigheten finns kommunens största sjö, Flosjön, som är sex kilometer lång, omgiven av mysiga badstränder, sommarstugor och avskilda platser där du får ha sommaren för dig själv. Vid sjön ligger också Värdshuset i Dala Floda, känt för bl.a. sin kulinariska mat och mysiga miljö. Vintertid finns spårade skidspår till Floberget förbi små skogstjärnar, känns som fjällnatur. Skidspåret går även på Flosjön. Långfärdsskridskor är härligt på isen, den plogas. Från Värdshuset går vandringsleder bl.a. till Floberget. Vandringen på ca 7 km går längs Flosjön, genom skog och förbi kärr och små skogssjöar. kopiera länkarna nedan. http://www.dalafloda-vardshus.se/ http://www.dala-floda.com/fabodar.htm http://www.fotobok.com/inspirationsbuch/bengt%20erkers2/ För mer bilder kopiera länken nedan: https://picasaweb.google.com/115991533501502301498/Floberget?feat=email# Ring Lennart, 0705925412, Pris 300´000 kr, budgivning Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.