Quantcast
Till salu inom: ”

fransk flod 5 bokstäver säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Inb med skyddsomslag, 120 s. sidor. Bakhåll (Ungern, 2008). Erik Svenningson är på resa i Sydamerika. Under slumpartade omständigheter blir han ägare till en gammal hjulångare som stånkar utmed den världiga floden. Komplett med personal, bland annat den ljuvliga Maruja. Och bland passagerarna finns den ljuvliga Sarah. I ett lastutrymme upptäcks Den Fjättrade och ligger bunden på golvet och kräver att bli betraktad som fraktgods. För var dag som går verkar Den Fjättrade bli allt mer lik Svenningson själv. Förlagsny.
Bakhåll, Ungern, 2008. Inb med skyddsomslag, 120 s. sidor. Erik Svenningson är på resa i Sydamerika. Under slumpartade omständigheter blir han ägare till en gammal hjulångare som stånkar utmed den världiga floden. Komplett med personal, bland annat den ljuvliga Maruja. Och bland passagerarna finns den ljuvliga Sarah. I ett lastutrymme upptäcks Den Fjättrade och ligger bunden på golvet och kräver att bli betraktad som fraktgods. För var dag som går verkar Den Fjättrade bli allt mer lik Svenningson själv. Förlagsny, förlagsinplastad.
För krigsfångarna vid floden Kwai kan varje dag bli den sista, och har redan blivit det för många. Tar inte japanerna deras liv, så gör svält, tortyr, sjukdomar eller flyganfall det. I ett sista försök att vinna kriget tänker japanerna nu föra hundratals fångar till Japan, där det saknas arbetskraft. Engelsmännen pressas in som boskap i smutsiga tågvagnar och fraktas via den thailändska djungeln för att transporteras över det ubåtstäta havet, där de blir lätta mål för rebeller och sina egna allierade. Deras enda hopp står nu till en amerikansk stridspilot som skjutits ner i närheten och en sargad brittisk trupp. Deras räddningsaktion blir så våghalsig och äventyrlig att man knappt tror att det är sant... om det inte är för att det var sant!
Poliskommissarie Pierre Niemans är vid bristningsgränsen. Det lik han funnit i ett gotiskt kloster, liknar resultatet av en helig, rituell offring - och detta kan vara ett dålig omen. Samtidigt möter den unge assistenten, Reda, en sårad man med exakt samma DNA-profil som Jesus! Detta blir direkt kopplat till Niemans makabra upptäckt, och allt pekar på en apokalyptisk uppståndelse. Har Gud kastat sin vrede över jorden, och är domedagen på väg? Jean Reno (Leon, Mission: Impossible) är tillbaka som Pierre Niemans i fortsättningen till en av fransk films största kassasuccéer. I De blodröda floderna 2 jobbar han tillsammans med sin gamla elev, Reda Kerkerian, och tillsammans infiltrerar de ett våldsnätverk som är förbundet med den högtstående ämbetsmannen von Garten, som spelas av Christopher Lee. Oliver Dahan har regisserat en stark och fasansfull fortsättning, som är producerad av filmikonen Luc Besson.
Norstedts. 1 uppl. 2001. 244 s. Inbunden. Förlagsband med skyddsomslag. Gallrat biblioteksexemplar. 445 gram. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Mycket fint exemplar. Biblioteksutrustat (inplastat med stämplar, etiketter, kortficka, signummärkning etc). Känns oläst. Något gulnat boksnitt och några mycket små skavanker, för övrigt i nyskick. En ljuvlig, vemodig och rolig roman om en pojkes vaknande intresse för det andra könet och hur han upptäcker en vidare värld än den lilla sibiriska håla där han bor. Kärlek vid floden Amur är den roman som Andreï Makine skrev närmast före genombrottsromanen Det franska testamentet. Det är en alldeles förtjusande roman, både poetisk, rörande och humoristisk, om en pojkes uppväxt i en liten sibirisk håla intill floden Amur Darja. Tajgan är oändlig, vinterkylan hård, snön meterdjup, livet går på lågvarv. Men plötsligt, i tonåren, får romanens jagberättare vittring på ett annat liv. Ett förbipasserande tåg på den legendariska Transsibiriska järnvägen för med sig aningar om Stora världen, en fransk film med Belmondo på den lokala biografen blir en omskakande upplevelse, liksom mötet med kvinnan, kärleken och sexualiteten.