Quantcast
Till salu inom: ”

gamla skutor till salu säljes

Klinteskutor
F

Tidigare annonser till salu

Bonniers. 1979. 189 s. Inbunden med skyddsomslag av Eino Tepponen. 19x12,5cm. 284 gram. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Roland Hassel, den nitiske kriminalinspektören från tidigare Svedelidromaner, blir ofrivilligt vittne till ett bankrån. Rånarna är maskerade, men en av dem har ett speciellt kännetecken - han saknar lillfinger på vänster hand. Jakten på rånarna börjar. Spåren leder kors och tvärs genom Stockholm. Till gamla skutor vid Söder Mälarstrand, till ett elegant konstgalleri på Östermalm, uppför Västerbrons hala brospann... Det står snart klart att rånarna är lierade med mäktiga affärsintressen i det kriminella Stockholm och att finna de verkligt skyldiga är en uppgift minst lika farlig för rättvisans tjänare som för de skrupelfria brottslingar som måste oskadliggöras....
Nya Läns-tidningen / Nya Lidköpings-tidningen. 1993. Kartonnage. 870 gram. Mycket gott skick. Personlig hälsning från författaren inuti. Ur innehållet: NLT bryter in på tidningsarenan. Badplats i hamnen. Tunbanan ett stående revyämne. Skutorna dominerade Vänern. Sträng diciplin vid barnhuset. 1800-talets Lidköping. Berget var hans boning. Vuxendop i en isvak. Lidköpings första badhus. Myndige Kindgren lagens väktare. Wennerbergs sista färd. Skräck kring avrättningsplatserna. Sköljeflottarna i Lidan. Flickornas läroverk. Jordbrukets nydanare. Isdramat i Lidan 1950. "Råbäcks" förlisning 1889. Mäster Palm premiärtalare. Torghandel med gamla anor. Ögonstenen blev lågornas rov. Flygolyckan på Kinnekulle och mycket, mycket mer.
Jag säljer min gamla pärla ifrån 1904, som har fungerat som min bostad i sju år. Men nu säljer jag den pga ändrade familjeförehållanden. Längd 16 m, bredd 6 m. Motor: Volvo Penta, MD 47. Bäddar: 5 kojplatser, Kök kombinerat med vardagsrum, inehållande vedspis med vattenburen värme (golvvärme). Diskmaskin och kylskåp. Två mindre sovhytter. Toalett, dusch och tvättmaskin. Mindre verkstad. Maskinrum och styrhytt. Ring för mer infromation. För mer bilder maila mig.
Byggd 1916 i svaneke Danmark åt lotsverket. Lite osäkert men var troligen kvar i tjänst fram till 60 talet. Har klarat sig från större moderniseringar och fått behålla den gamla patina och stuk som en riktig segelskuta. Under slutet på 90 talet byttes däck, kölbultar, bord, mast mm. 2008 gjordes ny gaffel och bom samt storsegel och fock. 3 klyvare finns samt toppsegel. Motor är en md2b som går enormt snålt. En underbar skuta som måste ses och upplevas.
Tiden räcker inte till så nu är det dags att någon annan tar över min dröm. Den gamla damen är byggd ek på ek men skrovet är plastat. Hon mäter 11,5x4,65 i skrovet men med roder och klyvare blir hon 16,5 m. För närvarande håller jag på att byta däcket och det är där som arbetet avstannat. Hon behöver även byta toppar i motorn, men det finns nya och fullständig verkstadshandbok till det. Gott om delar, ett litet virkesförråd och några segel finns också. Maila vid intresse så kan vi åka och titta på henne.