Quantcast
Till salu inom: ”

gamla teaterprogram säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Tidigare annonser till salu

Klammerhäftad i gott skick [ 26 s ; 20 x 14 cm ; 18 gr ] - BESKRIVNING - Operetten »Cirkusprinsessan« föddes på det glada tjugotalet och blev en sensation över hela världen. - Emmerich Kálmán som är hennes stolta fader har alltsedan Czardasfurstinnans dagar i början av seklet skrivit massor av operetter vars melodier har klingat runt hela jorden. - I »Cirkusprinsessan« har Kálmán valt cirkusmiljö i Tsarryssland från den tiden då huvudstaden hette Petersburg och landet ännu fylldes av furstar och kejserlig prakt. Vi får alltså gå 50 år tillbaka i tiden för att finna den epok som år 1917 spolades bort av den ryska revolutionen. - Att Kálmán valde cirkusmiljö har lockat många regissörer att använda sig av verkliga cirkusattraktioner för att skapa den doft av stall och sågspån som de ansåg operetten krävde. - Det kan nog vara lustigt men outförbart med de lokala möjligheter som den svenska landsortsteatern har till förfogande. Det är heller inte nödvändigt och kompositören har säkerligen icke heller tänkt sig det enär han skapat musik som ger illusion av vad som försiggår på arenan. - Den har mig veterligen aldrig tillfullo utnyttjats. Med de moderna hjälpmedel som numera stå till buds kan man via högtalare få fram den musik som åsyftades. Detta skulle alltså vara en nyhet som vi hoppas kommer att uppskattas. - Vill i detta sammanhang även tala litet om kläder. Det skulle, om det vore riktigt, spelas i kostymer från 1910-20-talet, men det blir aldrig den festivitas, i synnerhet hos damerna, om inte deras kreationer klippes ur modejournaler med färskare datum. Cirkuskostymer äro tidlösa och den gamla tsarglansen i herrarnas uniformer oundviklig. - Handlingen i »Cirkusprinsessan« är den gamla visan om mannen av börd och kvinnan av folket eller tvärtom. Utformningen kan ju bli olika och i cirkusmiljö blir det kanske lite ovanligare. - Styrkan i en operett är alltid musiken och för att det musikaliska värdet skall öka och publiken få ännu mera behållning av sin teaterkväll har orkestern i år förstärkts vilket vi hoppas kommer att hälsas med tillfredsställelse. - Inget har sparats för att skänka denna föreställning så värdig inramning som möjligt.I förhoppning att vi kommer att få en njutbar kväll tillsammans, hälsar Programbolaget och undertecknad Eder hjärtligt välkommen. - Eder Gustaf Werner - TIPS ! ÄR DU INTRESSERAD AV ATT SE FLERA TEATERPROGRAM? - GÖR DÅ SÅ HÄR: följ länken "Böcker från * Svenska Boklänken HB" här nedan. Säljarnas egna sidor kan läggas upp som favoriter/bokmärken. Följ länkarna till vänster på sidan till säljarens egna kategorier (ämnesområden). Kategorierna är finindelade och sorterade alfabetiskt efter den inledande ämneskoden på samma sätt som i ett bibliotek. Leta upp kategorin: »Ik Teater« där du finner många fler program.
Klammerhäftad i gott skick [ 10 s; 11 x 19 cm; 14 gr ] - BESKRIVNING - En internationell »Folliesrevy« i två akter, samlad och komponerad av Gösta Stevens och Arne Hülphers med bidrag av Åke Söderblom, Fritz Gustaf, Lennart Falk, Esse Björkman och Georg Eliason. - FOLLIESREVY har huvudförfattaren Gösta Stevens och huvudkompositören Arne Hülphers kallat den internationella kompott, som vi skall se i kväll. Som man förstår är det ingen mindre än New Yorks revykung Ziegfeld och hans Ziegfeld Follies, som lekt de båda revymakarna i hågen, när de försökt sig på att ge Folkparkerna en revy i delvis ny stil. - Till ett kommande år får väl författaren-regissören och kapellmästaren-kompositören försöka ena sig om, om revyn skall heta »Stevens Follies« eller »Hülphers Follies«. I år heter den i varje fall »Kling-Klang«, och det är inte tokigt det heller. - Revyförfattare får ofta påskrivet för att de kör med gamla kvickheter och schlagerkompositörerna skämtar man med for att de ibland har svårt att hitta på nya variationer på skalans sju toner. - Men ska det vara gammalt så ska det, resonerar herrarna bakom »Kling-Klang« och förlägger hela första akten 50 år tillbaka i tiden. Då behöver de i varje fall inte falla for frestelsen att tugga om dagsrevyernas vardagsmat, Wigforss och Myrdal och skatterna. - Med årets schlager kommer de också - i andra akten, som är alldeles ultramodern. På så sätt kanske revyn kan tillfredsställa alla smakriktningar, och det vore ju inte så illa. - TIPS ! ÄR DU INTRESSERAD AV ATT SE FLERA TEATERPROGRAM? - GÖR DÅ SÅ HÄR: följ länken "Böcker från * Svenska Boklänken HB" här nedan. Säljarnas egna sidor kan läggas upp som favoriter/bokmärken. Följ länkarna till vänster på sidan till säljarens egna kategorier (ämnesområden). Kategorierna är finindelade och sorterade alfabetiskt efter den inledande ämneskoden på samma sätt som i ett bibliotek. Leta upp kategorin: »Ik Teater« där du finner många fler program.
Reklam- och tidningstryck, teaterprogram, not- och texttryck m.m. Allt ifrån början av förra seklet, med tonvikt på 50-tal och 60-tal. Fint inramat, förstås med syrafritt papper. Ett fåtal av tavlorna i sk chabby chic -stil. Detta är ett litet urval av vad som finns. Priser ifrån 150:- och uppåt - mycket prisvärt Mobilnummer 0739-803714
Kupletter ur Karl-Gerhards-Jubileumsrevyn 1926 Du gamla du fria. 20s. . ill. stockholm 1926
Kupletter ur Karl-Gerhards-Jubileumsrevyn 1926 Du gamla du fria. 20s. . ill. stockholm 1926