Quantcast
Till salu inom: ”

oljan stora äventyret brädspel alga säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Nordisk Rotogravyr. 1:a uppl. 1954. 144 s. Inbunden. Klotband. Omslaget med revor och lagningar. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i hyfsat skick. Arne Sucksdorff (1917-2001), en av Sveriges stora filmskapare, fick på 1950-talet en enorm publikframgång med dokumentärfilmen ""Det stora äventyret"". Den här boken är rikt illustrerad, dels med bilder tagna från filmremsan, dels stillbilder tagna av Astrid Bergman. Sucksdorff har skrivit en personlig text om inspelningen av filmen. - Arne Edvard Sucksdorff, född 3 februari 1917 i Stockholm, död 4 maj 2001 i Stockholm, var en svensk regissör, manusförfattare, fotograf och dokumentärfilmare. Sucksdorff studerade konst och film i Berlin. Efter avslutade studier vann han flera fototävlingar. Han filmdebuterade med rörlig film 1940. Hans kortfilm Människor i stad (1947) tilldelades den första Oscar någonsin för en kortfilm och den första som en svensk film fått. Han flyttade i mitten på 1960-talet till Brasilien där han gjorde filmen Mitt hem är Copacabana (1965) för vilken han tilldelades en Guldbagge. Sucksdorff var gift (i andra äktenskapet av tre) 1951-64 med Astrid Bergman Sucksdorff.
Nordisk Rotogravyr. 1 uppl. 1954. 143 s. Inbunden. Klotband. 25,3x20cm. 600 gram. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i hyfsat skick. Revor och veck. (Ca). - Det stora äventyret - filmen, som nu går ut över världen fängslande miljontals människor - präglas av en utsökt känsla för naturen och livets vardagliga värden; man anar att äventyret finns överallt, det är bara på oss själva och vår förmåga till upplevelse det beror - det gäller att kunna sakta stegen, se och lyssna. - Boken »Det stora äventyret» är inte begränsad till filmens skildring utan låter läsaren på ett ännu intimare sätt möta djuren och människorna i en dramatisk men samtidigt humorfylld berättelse om äventyret bakom »Det stora äventyret». - Det rikhaltiga bildmaterialet Astrid Bergmans stillfotografier och författarens filmbilder - gör boken till ett levande och fascinerande dokument. .
NYSKICK=PRESENTSKICK!!!! Författare:Christel Gyllenhammar Fotograf:Claes-Göran Erson Fotograf:Björn Leander Förlag:Almitas Språk:Svenska Utgiven:2011-09 Antal sidor:184 sidor Runt 60 år gamla gav sig Claes-Göran Erson från Kramfors och Björn Leander från Annelöv utanför Landskrona ut på det stora äventyret. Över den grönländska inlandsisen gick de, Björn med en nyläkt ryggskada, det blev ett äventyr och många svåra beslut att ta å¨vägen. Claes-Göran och Björn blev de första, och samtidigt de äldsta, som klarade turen på 155 mil från Qaanaaq till värdens nordligaste fastlandspunkt, Kap Morris Jesup. De blev många erfarenheter och upplevelser rikare och det är allt detta de vill berätta om i den här boken. Till sin hjälp har de haft Christel Gyllenhammar, författare och skribent, som sammanställt deras fascinerade berättelse.
OLJAN - det stora äventyret, brädspel från Alga