Quantcast
Till salu inom: ”

tagla fiol stråken säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Det här är en helfiol lämplig för någon som redan har spelat en del. Den är välbyggd och har en mjuk men kraftfull ton över alla fyra strängarna. Det sitter stålsträngar på men jag har en uppsättning perlocore strängar som får följa med fiolen. Det sitter bara en flik av en etikett i fiolen så jag vet inte vem som har gjort den men den är välbyggd och i mycket fint skick. Hals, sarger och botten är gjorda i strimmig lönn och locket i gran. Precis som det ska vara. Alla svarta delar är av ebenholz. Invändigt är fiolen fint blockad och listad. Stråken som följer med är bra och taglades om för drygt ett år sedan. Väskan har ett långt sidofack för tillbehör och ett invändigt fack för axelstöd. Jag jobbar på kungsholmen men där kan man inte prova fiolen. Slå en signal så träffas vi så ni får prova den.
Har 22 (!) set med stråktagel som jag önskar bli av med. Trodde att tagla om stråkar är väl ingen konst, men det visade sig vara en konst! De flesta satserna är 4/4. 3-4 satser är 3/4. Tror det skiljer en knapp dm i längd. perfekt för: Violin, fiol, viola, cello, nyckelharpa m.m. Pris: NU ENDAST 900 kr (1300 kr) för allt inklusive frakt. En bra bit under halva priset. Detta är inte förhandlingsbart i nuläget. Byten kan dock vara intressant då vi letar utrustning till replokal. -sångmickar, högtalare, mixerbord, gitarrpedaler, elbas, basförstärkare, mandolin m.m. Tänk 70-tals sound! Bytesvärdet högre än kontantpriset tack!
Min dotter har nu vuxit ur sin fiol. Det är en helt ok nybörjarfiol i fint skick med låda, axelstöd (Kun) och stråke. Stråken behöver taglas om. Hämtas.
Nu är det dags att se över din stråke inför sommarens spelningar! Snabb och professionell tagling utföres på violin, viola, cello och kontrabas stråkar. Du kanske behöver en extra stråke, vi har bra kolfiber stråkar i olika prisklasser. Välkommen!
Äldre mycket fin 4/4 fiol, okänt ursprung, men troligen centraleuropeisk. Fiolen köptes av mig i min ungdom för knappt 30 år, då jag tänkte lära mig spela. Det blev dock aldrig av, och den har sedan dess legat i stort sett ospelad, tills jag för några år sedan kostade på den en stor genomgång och renovering hos violinbyggarmästare Hjortborg i Stockholm I samband med renoveringen togs fiolen isär, sargarna limmades om, halsvinkeln justerades, fiolen fick ny greppbräda, översadel och stall, samt naturligtvis nya strängar och finstämmare. Dessutom nya stämskruvar som brochades in. Detta gör att fiolen trots sin ålder har alla slitdelar utbytta och kommer att fortsätta vara ett utmärkt instrument. Naturligtvis finns enstaka mindre märken etc, men ingenting som på något sätt inverkar på fiolens funktion Enligt de som kan spela låter fiolen mycket bra för sin prisklass. Nyligen gjordes en uppskattning av fiolens värde på Gottfrid Johanssons musik, där den bedömdes betinga ett butikspris på dryga 7000. Med fiolen följer två stråkar som taglades om vid renoveringen samt ett enklare etui/fodral Fiolen borde passa t.ex. musikstudenter, duktiga amatörer, eller varför inte yrkesmusiker som vill ha ett andra-instrument som inte är värt en förmögenhet? Jag tänker mig att ett bra pris för detta instrument kan vara 5.500 kronor, men framför allt hoppas jag att fiolen kommer till användning hos någon som uppskattar den, för musikinstrument ska spelas på! Fiolen finns i Norrtälje och skickas inte. Kan eventuellt tas med till Stockholm för påseende, dock endast enligt överenskommelse.