Quantcast
Till salu inom: ”

vuxen adventskalender säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

Tidigare annonser till salu

Rabén & Sjögren 1995. Inbunden, kartonnage, 111 sidor, 229 gram. Nyskick. Åke Holmberg, författare och översättare, föddes 1907 och dog 1991. Han debuterade redan 1946, men genombrottet kom 1948 med Ture Sventon, privatdetektiv. Han var med om att skapa den guldålder för svensk barn-litteratur som började strax efter krigsslutet. Med sin milda surrealism och elegant parodierande stil väckte han genast uppmärksamhet och den som en gång fångats av hans lågmälda humor är fast, långt upp i vuxen ålder. Det är förstås de böckerna om Ture Sventon som man i första hand tänker på. Om dessa parodier på deckargenren sa Åke Holmberg själv:"En riktig deckare om mord talar man lättvindigt om allvarliga saker. Jag gör tvärt om - talar allvarligt om bagateller." Ture Sventon blev också adventskalender 1990, och en mycket populär sådan. Åke Holmberg var också en mycket god stilist och har bl.a. översatt så vitt skilda författare som H.C.Andersen, R.L.Stevensen och J. Barklems böcker om Björnbärsstigen.
Bokförlaget Korpen, 1999, pocket, 128 sidor. Trettioen författare har skrivit var sin text. De är tänkta att läsas årets trettioen sista dagar. En literär adventskalender för vuxna.
Korpen 1999 Pocket, 128 s. Förlagsny. 31 författare har skrivit varsin text. De är tänkta att läsas millenniets trettioen sista dagar. En litterär adventskalender för vuxna, en liten hjälpreda inför nästa årtusende. texter av bl.a Magnus Hedlund, Claes Hylinger, Erik Andersson, Guillet de Monthoux, Bengt Berg, Bengt Toll m.fl.
Pocket. 128 s.