Quantcast
Till salu inom: ”

franska namn tysk-fransk flod säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Natur och Kultur. 1 uppl. 1958. 332 s. Häftad. Rygghäftat omslag. 23,5x15cm. 550 gram. Gott skick. Ur omslagstexten: Prosastycken av tjugo franska författare från fyra sekler har här samlats till en volym som återger de oändligt rika nyanserna och lynnesskiftningarna i fransk litteratur. Antologin koncentrerar sig inte enbart på de välkända namnen, även om några berömda noveller tagits med för att belysa utvecklingen. För svenska läsare är det av speciellt intressse att möta flera mästerliga prov på fransk berättarkonst som här för första gången blivit översatta till vårt språk.
Minotaur. 2000. 416 s. Inbunden. Förlagsband med skyddsomslag. 597 gram. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Mycket fint exemplar. Något gulnat boksnitt. Året är 1921, den skönaste sommaren sedan kriget. John Madden vid Scotland Yard tillkallas av polisen i Guildford för att utreda de brutala morden på överste Fletcher och hans familj och tjänstefolk i Surrey. Den enda som överlevt är femåriga Sophy, men hon är så chockad att hon inte kan frågas ut och tas som hand av familjens läkare. Lokalpolisen vill rubricera morden som inbrottsförsök, men Madden - som själv blivit vittne till många vansinnesdåd under kriget - är övertygad om att de begåtts av en psykopatisk krigsveteran som inte tvekar att slå till igen och det snart. En annorlunda polisroman som håller läsaren trollbunden. Storyn är andlöst spännande och John Madden en person som man vill träffa igen mycket snart. Mörkrets flod har vunnit det prestigefyllda franska deckarpriset Le Grand Prix de Littérature Policière. Boken nominerades även till Edgarpriset för bästa kriminalroman samt Historical Daggerpriset för bästa historiska kriminalroman. Utöver detta nominerades den till Anthony Award, Macavity Award och Barry Award. Samtliga prestigefyllda priser i kriminalgenren.
| Ersatz | Utg. 2010. Ej o.u. | Danskt band. | 158 s. | 9789188858948 | Språk: Svenska | Observera: Denna bok har vi på ett separat lager, räkna med några ytterligare dagar i leveranstid. Baksidestext eller annan relevant information: »Floder« är en essäistisk roman om den lilla människan i den stora världen. Berättaren återvänder till den sibiriska staden där han en gång växte upp. Sibirien beskrivs som en fysiskt påtaglig tomhet, som inte mäts i kilometer utan i antalet timmar det tar för expresståget att nå nästa station ofta minst fyra timmar genom tajgans ändlösa urskogar. Att vara sibirier är inte en fråga om geografi, utan om psykologi. »När jag såg namnet på min hemstad på en världskarta eller en jordglob«, skriver författaren, »kändes det alltid som om det stod någonting personligt om mig där.«Romanens omisskännliga »sound« väcker läsarens egna minnen och känslan av att det enda man egentligen äger är det som man själv har känt och upplevt.[Lagerplats: B2]
Ersatz | Utg. 2010. Ej o.u. | Danskt band. | 158 s. | 9789188858948 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska --- Mer info: »Floder« är en essäistisk roman om den lilla människan i den stora världen. Berättaren återvänder till den sibiriska staden där han en gång växte upp. Sibirien beskrivs som en fysiskt påtaglig tomhet, som inte mäts i kilometer utan i antalet timmar det tar för expresståget att nå nästa station ofta minst fyra timmar genom tajgans ändlösa urskogar. Att vara sibirier är inte en fråga om geografi, utan om psykologi. »När jag såg namnet på min hemstad på en världskarta eller en jordglob«, skriver författaren, »kändes det alltid som om det stod någonting personligt om mig där.« Romanens omisskännliga »sound« väcker läsarens egna minnen och känslan av att det enda man egentligen äger är det som man själv har känt och upplevt. | Obs: Denna bok har vi på ett separat lager, räkna med ytterligare dagar i leveranstid. Se villkoren nedan. | LEVERANS: Denna bok har vi på separat lager. Vi strävar efter att kunna skicka den inom 5-6 vardagar.
waldia. 1975. 146 s. Häftad. 20x14cm. 280 gram. Mycket gott skick. "Ekorren kallar huronerna honom. Han är ett halvblod på femton år. - När han företar sin hundramilafärd på floderna från huronernas land till franska kolonien vid Quebec är det ett verkligt vågspel han ger sig in på. - Detta händer före mitten av sextonhundratalet då de fruktade och stridbara irokeserna för en bitter kamp med kringliggande stammar om större livsrum och dessutom försöker komma åt huronernas givande pälshandel med fransmännen..". Illustrerad med teckningar och karta. 33:- porto.