Quantcast
Till salu inom

"minnessedel 100kr tumba bruk 2005 kva säljes"

Stockholm
Idag

ROBERTO JUST CAVALLI FIGURS...

6 000 kr
Citiboard
Umeå
Igår

Barnskor

100 kr
Citiboard
Umeå
Igår

Leksaker

70 kr
Citiboard
Tumba
Idag

Prydnadsstol

200 kr
Blocket.se
Tumba
Idag

Matgrupp, bord och fyra stolar

3 000 kr
Blocket.se
Upplands-Väsby
Idag

IKEA Matbord Björkudden

350 kr
Blocket.se
Butik Tumba
Idag

Ford Mondeo Kombi 1.5 EcoBo...

119 700 kr
Blocket.se
Igår

1 rums lägenhet på 78 m²

3 248 kr
Findroommate.se
Tumba
Idag

Fin hylla på hjul i ljus ek...

400 kr
Blocket.se
Tumba
Idag

Kallax hylla

350 kr
Blocket.se
Butik

Butik

Butik

Butik

Butik

Tidigare annonser till salu

PAPPERSMÄSTARNA - OM HOLLÄNDARNA PÅ 1700-TALETS TUMBA BRUK

Togs bort för 6 år sedan - Till försäljning i 3 år
Nordiska Museets Förlag. Originalutgåva uppl. 1995. 178 s. Inbunden. 23,0x17,5cm. Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. varvades holländska pappersmakare for svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & ], Honigs valrenommerade pappersbruk utanfor Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom ar ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige ? en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid.
130 kr
Bokbörsen.se

PAPPERSMÄSTARNA - OM HOLLÄNDARNA PÅ 1700-TALETS TUMBA BRUK

Togs bort för 6 år sedan - Till försäljning i 3 år
Nordiska Museets förlag. Originalutgåva uppl. 1995. 179 s. Inbunden. Illustrerad. 23,0x17,8cm. Nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. En mindre reva. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. varvades holländska pappersmakare for svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & ], Honigs valrenommerade pappersbruk utanfor Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom ar ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige ? en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid.
130 kr
Bokbörsen.se

Pappersmästarna - Om Holländarna på 1700-talets Tumba Bruk

Togs bort för 6 år sedan - Till försäljning i 9 månader
Nordiska Museets Förlag. 1995. 180 s. Inbunden. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. värvades holländska pappersmakare för svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & J. Honigs välrenommerade pappersbruk utanför Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom är ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige - en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid..
95 kr
Bokbörsen.se

Pappersmästarna : om holländarna på 1700-talets Tumba bruk

Togs bort för 6 år sedan - Till försäljning i 2 månader
Inbunden bok i mycket fint skick. Omslag finns i fint skick. Utgivningsdatum: 1994-01-15 Omfång: 179 sidor Illustrerad: Ja Bandtyp: Inbunden Bok Mått: 178 x 231 mm Ryggbredd: 16 mm (Ekonomi & Näringsliv ISBN: 9171083650) Beskrivning :== Om några inflyttade holländares öden och livsvillkor, 3 generationer knutna till Tumba Bruk perioden 1758-1825.Berättelsen koncentrerad kring Erasmus Mulder som var brukets förste pappersmästare och utgör ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. [Wilkman's Antikvariat - Kundservice, telefontid vardagar 11-18]
189 kr
Bokbörsen.se

Pappersmästarna - Om Holländarna på 1700-talets Tumba Bruk

Togs bort för 6 år sedan - Till försäljning i 7 dagar
Nordiska Museets Förlag. 1995. 180 s. Inbunden. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. värvades holländska pappersmakare för svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & J. Honigs välrenommerade pappersbruk utanför Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom är ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige - en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid.. .
95 kr
Bokbörsen.se