Quantcast
Till salu inom: ”

minnessedel 100kr tumba bruk 2005 kva säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

Nordiska Museets Förlag. Originalutgåva uppl. 1995. 178 s. Inbunden. 23,0x17,5cm. Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. varvades holländska pappersmakare for svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & ], Honigs valrenommerade pappersbruk utanfor Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom ar ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige ? en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid.
Nordiska Museets förlag. Originalutgåva uppl. 1995. 179 s. Inbunden. Illustrerad. 23,0x17,8cm. Nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. En mindre reva. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. varvades holländska pappersmakare for svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & ], Honigs valrenommerade pappersbruk utanfor Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom ar ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige ? en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid.
Nordiska Museets Förlag. 1995. 180 s. Inbunden. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. värvades holländska pappersmakare för svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & J. Honigs välrenommerade pappersbruk utanför Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom är ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige - en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid..
Inbunden bok i mycket fint skick. Omslag finns i fint skick. Utgivningsdatum: 1994-01-15 Omfång: 179 sidor Illustrerad: Ja Bandtyp: Inbunden Bok Mått: 178 x 231 mm Ryggbredd: 16 mm (Ekonomi & Näringsliv ISBN: 9171083650) Beskrivning :== Om några inflyttade holländares öden och livsvillkor, 3 generationer knutna till Tumba Bruk perioden 1758-1825.Berättelsen koncentrerad kring Erasmus Mulder som var brukets förste pappersmästare och utgör ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. [Wilkman's Antikvariat - Kundservice, telefontid vardagar 11-18]
Nordiska Museets Förlag. 1995. 180 s. Inbunden. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Under 1700-talet hade Sverige stort behov av yrkeskunnigt folk, bl.a. värvades holländska pappersmakare för svenska statens räkning. Flera lockades hit från C. & J. Honigs välrenommerade pappersbruk utanför Amsterdam för att lära svenskarna att tillverka sedelpapper som inte gick att förfalska. Detta skedde i samband med uppbyggnaden av Riksbankens sedelpappersbruk i Tumba. Tre generationer holländare verkade vid bruket under perioden 1758-1825. Pappersmästarna skildrar några inflyttade holländares öden och livsvillkor i Sverige och på Tumba bruk. En av dessa var Erasmus Mulder, pappersarbetare från Zaandam, som togs emot med öppna armar och blev den förste pappersmästaren på det nya sedelpappersbruket. Berättelsen om honom är ett försök att rekonstruera en 1700-talsmänniskas levnadsöde i ett nytt hemland och i mötet med det dåtida svenska samhället. Erasmus var 43 år då han kom till Sverige - en för den tiden hög ålder. Ändå kom han att verka vid Tumba bruk i drygt tjugo år, där hans kunskaper och erfarenheter skulle få stor betydelse för brukets uppbyggnad och framtid.. .