Quantcast
Till salu inom: ”

rogers spencer revolver svartkrut säljes

Nedan följer ungefärliga träffar relaterade till din sökning:

F
F
F
F
F

Tidigare annonser till salu

"Licensbefriat vapen enligt lagen 1990:67 4B" Säljes endast till myndig person. Leg Kontroll. Rogers&Spencer Cal 44 Svartkrutsrevolvrarnas Rolex nr 1 Revolvern är nummerlik dvs trumma pipa och på 2 ställen på laddarmen. Indexerar exakt och låser likt ett kassaskåp med distinkta klick. Bra pipa med fin räffling, Bra kolvhalvor. Revolvern är tillverkad i Amerika och var tänkt som en förstärkt/förbättrad efterträdare till den kända Remington New Model, Det släpptes 5800st från fabrik 1865 dvs när kriget var på sluttampen därför blev de aldrig levererade till armen som tänkt. De skall ha sålts i parti för en spottstyver eftersom marknaden efter kriget var mättat på vapen. Eftersom inte dessa varit i strid ser de alltid bättre ut och är i bättre skick än de sedvanliga civilwar vapnen. Dessa vapen är kända för att vara det bästa man kan skjuta med i svartkrutsvärlden. Vi saluför också all sedvanlig utrustning för skytte med antika licensbefriade vapen! www.licensfritt.se
Denna revolvern är tillverkad före 1890 och laddas inte med gastät enhetspatron därför fri enligt svensk lag att sälja och äga utan licens. Detta är en Remington New Model 1858 caliber 44 (454) New Jersey modellen Den laddas med rundkula och löst krut från kruthorn, Förladdningen är till för att fylla ut mellan rummet mellan krutet och kulan eftersom man inte behöver fylla hela trumman med krut vid normalt skytte på 25m. Revolvern är en av 1000st som levererades till staten New Jerseys millis, Dessa NJ märkta vapen är nästan alltid i bättre skick än vanliga New Models eftersom de användes väldigt sparsamt. NJ modellerna brukar vara lika fina som Rogers&Spencer revolvrar och de brukar gå för runt 30 tusen Just detta exemplar såldes dock på den civila marknaden efter krigets slut och förnicklades av någon vapensäljare för att skilja sig från mängden , en Cowboy med för mycket tid över har varit kreativ och knackat in diverse text o krummelurer därför detta pris. Revolverns funktion i övrigt är mycket bra, Den indexerar tex perfekt och låser upp trumman till helt stum. Spelet trumma pipa är troligen som när den levererades ca 0,3mm. Pipan är över medel blank med mycket bra bommar och räfflor. Pipadressen i 3 rader är djupt slagen och mycket tydlig.Revolvern har samma nr på pipa stomme och varbygel trumman är märkt med ett P. Nipplarna är original och i bra skick, Matningsstjärnan på trumman är i nyskick. Pipans utsida med skarpa kanter. Det sitter ett mynt på högra kolvhalvan en indian one cent från 1883 cowboy era, Kolven är grövre än vanligt så man får bättre grepp om den än originalet. Denna revolver kan vi rekommendera för skytte den har alla förutsättningar för att göra bra ifrån sig på bana, Och om inte detta är ett stycke historia i mycket bra bruksskick så vet jag inte, Vapnen har brukats under årtionden ofta av flera ägare och är man intresserad av historia så föredrar jag själv att ha ett vapen som man kan se är använt och fantisera om vad den kan ha varit med om.
Revolvrar,Pistoler och Gevär önskas köpa skall vara tillverkade före 1890 och ingen gastät enhetspatron d.v.s licensfria. Lättare objekt kan även tänkas om priset är rätt. Colt, Remington, Starr, Whitney, Manhattan och Rogers&Spencer, Sharps carbine, Starr carbine, Smith carbine, Gallager, Maynard, Burnside carbine.
Licensbefriad revolver tillverkad ca 1865 Rogers&spencer cal 44 Slaglåsrevolvrarnas rolls revolvern fungerar perfekt har perfekta bommar och räfflor. Nästan all original blånering kvar, Bra nipplar, Blanka kammare, Spel cylinder/trumma ca 0,20 sidled ca 0,10 Mycket fin revolver över medel. Fler bilder på hemsidan. www.licensfritt.se pistol colt remington slaglåsrevolver
Svartkrutsrevolver. Rogers & Spencer Kopia kaliber 44. Tillverkare Armi San Paolo-Brecia Nr 9430. Fint skick. Licenspliktig. Säljes med tillbehören på bild.